Friday, February 18, 2011

aku mencintaimu


salam alaik.
tadi alhamdulillah Ceramah Maulidur Rasul SAW berjalan dengan lancar.
ukhuwah itu kuat terasa ikatannya alhamdulillah.
kehadiran juga alhamdulillah seperti yang diharapkan.
tak apa tak dapat semua.asalkan jangan tinggal terus.
rasa sedih dan terharu dengan sesuatu yang terjadi di rumah Allah tadi.
betullah,hidayah itu milik Allah.
dia sangat baik dan cantik.
itulah,sudah aku katakan dont judge a book by its cover.
open it first.
thats how you will know whether there are colourful pictures or just plain words.
tak mampu buat apa-apa.
cuma boleh doakan dia sedar kasih Allah pada dia mekar hingga akhirnya.insyaAllah.
permulaannya sudah ada.aku jadi segan tiba-tiba.mana mereka yang lain yang sepatutnya ada?
orang yang tidak difikirkan hadir,datang kerana cintakanNya.
tolonglah,sesiapa yang membaca entry ini.tolonglah sama-sama berdoa agar mereka
dan kita kekal dengan hidayah dari Yang Berkuasa.
saya sayang awak semua.sebab awak semua saudara saya!
andai mampu aku katakannya pada dia dan dia.alangkah indahnya hidup ini jika mampu.
Ya Allah,bantulah.kasihilah.redhailah kami Ya Allah.
bantu kami dalam setiap langkah kami.

7 comments:

kodi said...

bende jadi dalam masjid??

~mieyra~ said...

ha'a mir.rs hepi sgt tgk dia mai.sma2 doakan dia jmpa cahaya. keinginan dia mai ceramah tu ad dh,cuma hrp dia dpt yg sbnrnya nk dsmpaikan. =)

~mieyra~ said...
This comment has been removed by the author.
Syauqatul Wardah said...

mende hak terjadi, kak Mira?

dia?
Insya-Allah..perlahan-lahan..
mula2 hadirkan diri..
lama-lama istiqamah..
Insya-Allah, dpt..

~mieyra~ said...

bnda yg bt akak tharu dan gembira.tharu krn tsangat gmbira.gmbira sbb dh nmpk pmulaan dia unt brubah ke arh kebaikan.skrg cuma tgal doa shj unt dia.agr tersentuh htinya dgn cinta Ilahi.aminnn

Syauqatul Wardah said...

suka kan bila kita tgk seseorg tu berubah ke arah kebaikan =)
nikmat sgt rasanya, syukur sgt2, hidayah Allah dh dtg

betul kak, doa je yg mampu untuk sentiasa mengiringi..
moga Allah merahmati dia sentiasa, kak..
barakallahu feek..

~mieyra~ said...

amin,insyaAllah.Dia pmilik hti kte,Dia thu yg tbaik...=)